Agility i Mora

I helgen har jag, Elton, Hippi och Ebbot varit i Mora och tävlat agility. Det var ju denna helg Ebbot skulle debutera i agilitysamanhang :)

På lördagen var det två agilityklasser som gällde och klass 1 var först ut. I första klassen var Ebbot lite tveksam. Man fick stå utanför ridhuset och bara två nummer innan fick man gå in. Det märktes att han tyckte miljön var sådär men han tog det ändå ganska bra. Han började lite tveksamt och tittade lite upp mot läktaren men han kom igång mer och mer. Jättefin gung gjorde han och hela slalomen, han var såå duktig och vann faktiskt klassen och fick sin första pinne! I nästa klass var den långa, tunga platta tunneln med till min stora fasa. Alltså Ebbot gillar verkligen inte detta hinder och jag har ju tränat detta hemma med min avklippta lite kortare platt och den har han ju accepterat sådär nu. Men jag har inte velat träna den så mycket då han verkligen inte gillar den och blir lite låg. Så jag velade in i det längsta om jag skulle starta på hinder nr 3 (platten var som nr 2) eller om jag skulle ge det ett försök och bara köra vidare om han vägrade. Jag valde det sistnämnda och tro det eller ej, han gjorde den, om än dock vääääldigt långsamt så gjorde han den. Blev så glad så jag nästan glömde bort banan sen. Resten gjorde han jättefint och nollade även denna klass med vinst och pinne. Vilken debut! Duktiga lilla porslinshunden <3

Film på agilityloppen:


På söndagen var det två hoppklasser och nu var han lite varmare i kläderna. I första loppet stod han till och med och skällde utanför när de andra körde. Han nollade och kom 2:a med pinne efter Linda och Zima. Två Sobelkustare i topp :)

screenshot_2016-11-13-15-20-47_resized1png
Den andra hoppklassen är åter platta tunneln med. Den ligger nu mitt i banan och jag väljer att ta ut svängen lite så han får riktig fart och han tar den även denna gång, såååå duktig. Resten går jättebra förutom att jag slarvar med armen på slutet så han springer förbi ett hinder, så det får matten ta på sig helt. Det är sååå kul att vara igång med lillskrutt och det gick över förväntan. Jag ska nu bara försöka hitta nåt ännu bättre belöningssätt så vi får en liten rutin runt detta också. Nästa helg är det Timrå och sen är det slut för i år. Tråkigt att säsongen är slut nu när vi får komma igång men samtidigt skönt att vi fick två tävlingar i alla fall. Här kommer hopploppen


Hippi och Elton då.... Hippi och jag har gjort fyra disk! Alltså jag har varit så fruktansvärt dålig, sen typ hela tiden. Det blev även en krock så Hippi och jag flög åt varsitt håll.... suck..., gör om gör rätt helt enkelt....

Elton har också haft en lite dålig matte men han nollade ett agilitylopp på lördagen och ett hopplopp på söndagen och trot eller ej men det blev två vinster, duktig Ebbot. Är så glad att jag har tränat om hans A-hinder, springande A passar honom så bra, vi slipper konflikten och han som är så tung behöver inte bromsa upp utan kan bara ta sina två steg. Även balansen funkade med nån slags inbromsning bara, alltså utan stopp. Elton och Ebbot har lite liknande springstil på nåt sätt fast de ändå är så olika. De ser inge snabba ut men ändå vägvinnande på nåt vis, jag gillar mina E-grabbar :)
Eltons lopp:


Åsa, Tina och jag bodde i en jättefin stuga. På kvällen kom även Carina, Maggan och Maria. Jag hade gjort två tacopajer med tillbehör som jag hade med mig, så vi alla åt tillsammans och hade så mysigt. Tack tjejer för en toppenhelg, många skratt blev det och stort grattis till alla Bollnäsframgångar, så grymt!!

Ettagluttarna på lördagen, två pinnar var av två möjliga och tre segrar!!

screenshot_2016-11-12-20-48-09_resizedpng
Hungrig Carina ;)

20161112_192855_resizedjpg