Enyakurs!

Nu är det sista veckan som jag är ledig på kvällarna. Nästa vecka drar fem nya kurser igång!!!
Här hemma är det rena dårhuset. Hippi höglöper just nu och Wiola löper och ligger ca 1 vecka efter. Calle är i Skåne hela veckan på utbildning så Wiola och Ralph bor här. Ebbot är ju kastrerad och går med tratt....., ..ja det är lite pusslande kan man säga.....

I fredags em kom Enya upp hit och åt middag med oss samt att vi tränade lite agility samt pratade i massor. Hon skulle bo hos Calle men han slutade så sent så han var med andra ord ingen bra värd ;) Jodå, vi hann med lite agility med Ralph också på kvällskvisten innan dom åkte hem till han. På lördagen gick Hippi och jag kurs för Enya hela dagen i Kilafors Hundhall. Alltså Enya är verkligen duktig, sååå bra tänk och mycket att påminnas om. Hippi var väl inte superrolig att gå kurs med löpseg och lite disträ som hon är nu men tyckte ändå att vi skötte oss ganska bra. Jag ska fortsätta att träna på mitt kom till hand för det tror jag verkligen att vi har nytta av. Funkar ganska bra nu om jag öppnar upp med hela armen men målet är ju som tyskarna, hihi ;), bara att träna. Tack Åsa för att du fixade kursen, så kul!

Söndagen började Pär och jag med en promenad och så la vi tre viltspår. Sen tränade Calle och jag lite agility med Ralph och Potter, de fick båda lära in en wrap och börja med staket, riktiga små stjärnor. Idag kunde jag köra staketet helt rakt utan vinkling, så duktig Potter. 
https://www.youtube.com/watch?v=j-GoZTFyD6E

Senare på kvällen åkte Carina, Maggan och jag ut i skogen och gick spåren. Simba fick ett U-spår och Potter och Aj fick ett längre spår med både återgång och bloduppehåll i vinkel och båda fixade det jättefint. Alltså det är så kul med spår när man ser hur hundarna löser sina uppgifter. Efteråt gick vi en sväng i skogen och det var så skönt, lugnt och fridfullt :)

Ja nu är det jobbvecka igen och ikväll har de lovat massa snö!!!! hoppas de har fel, alltså jag vill INTE ha snö nu :(

Toppen Långstrump får avsluta detta inlägg ;)
20170420_201209_resizedjpg