FitDog läger i Stockholm

I helgen var det då dags för kursen som jag fick av mina fina träningskompisar i klubben, FitDog agility camp. Hippi och jag åkte ner fredag em då det började med teori på hotellet på kvällen. På lördagen började vi med mental träning, sen fysträning och sen två agilitypass, ett för Linda och ett för Mona. Hippi är ju skendräktig de lux men hon kämpade på och höll ihop riktigt bra hela helgen ändå. Förutom att hon skulle bädda, bädda och bädda på hotellet och sen tog hon gärna leksakerna och gömde dom i buren när vi var i hallen....knäppis. 

Linda hade en fartig bana med bara hopp och tunnlar. Man var verkligen riktigt slut efter att ha kört den några gånger. Vi tog även tid i en sekvens vilket som gick snabbast av japan och tysk och även fast Hippi eller jag ska vi väl säga, inte kan japaner så bra än så var det i stort sett lika. Klippte ihop lite film från Lindas bana.
https://www.youtube.com/watch?v=PkFvRJciRiw

Nästa pass var för Mona. Det var en ny bekantning för mig och jag gillade henne. Det var en svår bana där vi skulle handla på hennes vis. Bla att de skulle komma till vår hand, ja ni vet så där som tyskarna gjorde så bra på VM. Lite läskigt var det allt men Hippi köpte det ganska bra. Sen ut från balansen till en tunnel som knappt syntes var svårt, det måste vi träna på. Filmade även lite här (ni får blunda för gungan på filmen..., hon gjorde ett jättehopp en gång och de fastnade naturligtvis på film ;)
https://www.youtube.com/watch?v=LU_Ds7AqBcE

Vi kom till hotellet vid 19 tiden och då beställde jag upp mat på rummet och Hippi och jag hade en sån där jättemysig slapparkväll med stjärnorna på slottet etc. såååå skönt!

Idag söndag började vi redan kl. 7.00 med agility för Isabell. Tyvärr ingen film från det passet då jag helt glömde det. En svår agilitybanan där man var tvungen att låta hunden göra balansen själv medans man själv stack åt andra hållet, det måste vi träna på. Vissa grejer gick jättebra och vissa blev det läxa på. 

Efter det var det ett riktigt springpass för Jouni, alltså det var som att köra idioten 2x7 minuter.... inte gjort för gamla tanter.... När jag var så slut så jag höll på att kräkas säger han att nu kör vi hela en gång till...... men vi satte det! Vi skulle träna bakombyten (flippar) på denna bana och det är inget Hippi och jag brukar göra men det funkade riktigt bra. Vi tog även tid och jämförde blindbyte och flipp och då var blindbyte lite snabbare men får vi träna på dessa flippar så hon bibehåller farten så kan nog de vara snabbare. Här är lite klipp från den banan. 
https://www.youtube.com/watch?v=JQ5Rk4ZNz00

Sen var det fyspass igen och vi tävlade och sprang så vi även där hade blodsmak i munnen. Efter det var det lunch och ett mentalträningspass igen och sen var min dag slut. Ganska skönt att sluta redan kl. 14 och inte som vissa som började senare och höll på till framåt 21 på kvällen. Jag var hemma i Bollnäs igen strax före 17 så det var jätteskönt. Nu får vi se om jag kommer upp ur sängen imorgon, det lär nog kännas i kroppen efter dessa dagar. 

Redan imorgonkväll ska träningsgänget få testa övningar från helgen för det är väl inte mer än rättvist att de också ska få blodsmak i munnen ;)