Frövitävling!

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag, Carina och Maggan åkte ner med husvagn till Frövi eller Fellingsbro på fredagen. På kvällen när vi hade kommit i ordning så var Hippi lite hängig, lite moloken liksom. På natten kräktes hon gult skum två gånger och låg sen jättenära mig. På lördagmorgon när jag hade gått morgonpromenaden i spöregn kände jag att hon fortfarande var låg, hon gick bakom mig hela tiden och det gör inte hon annars. Så ingen tävling för henne tänkte jag. När jag gick in på toa tog jag med mig Hippi och Elton in i omklädningsrummet och satte de utanför toan medans jag gick in och när jag kommer ut möts jag av detta....
20170819_072339jpg
Hippi hade bajsat blod och var allt annat än pigg. Så det blev snabbt till att leta efter telefonnummer till närmaste djursjukhus, låna Carinas bil och åka iväg. Snälla Anette Hedman torkade upp efter oss så vi fick åka iväg, tänk att man kan bli så tacksam för en sån sak. När vi kom fram till Kumla Djursjukhus var de jättevänliga och vi tog blodprover och röntgen. Alla värden var fina förutom inflamation och infektion och allt detta berodde på att hon hade jättemycket gaser i magen och små, små föremål som blev vita på röntgen som typ ben eller grus. Hippi blev inlagd och fick dropp, smärtstillande etc. och även kontrastvätska så att de såg att hon inte hade stopp nån stans. Lite jobbigt att lämna henne eftersom hon inte gillar andra människor. Men hon var så slut så hon liksom bara accepterade det. Och skönt för mig för om det skulle bli stopp så kunde de ju bara söva och öppna henne. 
20170819_103953jpg
På kvällen ringde jag och då var hon mycket piggare och det var fortfarande inget som satt fast. 

Det blev ju ingen tävling med Elton för mig men snälla Åsa sprang två lopp med honom så han fick ha lite kul i alla fall, TACK! På kvällen grillade vi och hade så mysigt och det var riktigt skönt att få skratta av sig lite i allt elände, även om man tittade på telefonen många gånger så man inte skulle ha missat nåt samtal.  
På söndagen hann jag springa ett agilitylopp med Elton och jag hade ju redan från början bestämt mig för att köra rc på balansen. Jag har ju börjat träna om det med honom men inte kommit så långt än, men samtidigt kändes det inte som jag ville stoppa honom heller. Man skulle rakt fram efter balansen så då kändes det som att det bara var att köra. Och så himla glad jag blev när han satte det, även om det inte är befäst än så känns det som vi är på rätt väg och att det kommer att vara värt att träna om det. Elton har ju alltid haft svårt att hänga med i agilityklasserna på tid men nu när han hade springande på båda A och balans hängde han med helt plötsligt. En 5:e plats och SM-pinne blev det. 
https://www.youtube.com/watch?v=YsQUT7MP3Dw

Precis när jag hade gått i mål och belönat Elton så ringer de från djursjukhuset. Hippi var piggare men hade inte kräkts eller bajsat nåt, vilket var bra men samtidigt hade det ju inte kommit ut något heller. Men hon var så rädd för personalen så de tyckte det var bättre att jag fortsatte behandlingen hemma och att hon kunde slappna av lite. Så då åkte jag och hämtade henne på en gång. Oj, vad glad hon blev, lillsnuttan <3 När vi kom tillbaka till husvagnen sprang hon och tog råttan på en gång och var riktigt busig. 
img_20170820_203521_430jpg
Hon låg och sov mycket i mitt knä medans vi tittade på tävlingarna men annars var hon pigg. Eltons andra lopp hade ju varit medans jag var borta så då hade Malin sprungit med honom och det hade gått så bra, tack snälla!

På måndagmorgon var hon sitt vanliga jag igen, full av bus när vi vaknade och full fart ute. Hon bajsade fina korvar och jag masakerade dem men hittade inget konstigt och sen dess har det varit bra. Vi har inte hittat nåt i bajset men vi hoppas att vi har missat det bara. Eller så var det den där blodiga avföringen på lördagmorgon som var problemet och att det som besvärade henne då hade kommit ut. Hippi är ju inte den som äter saker mer än bär på pinnar och kottar men det blir ju inte vitt på röntgen. Så det enda jag kan tänka mig är att hon har druckit vatten i nån vattenpöl och fått i sig grus typ. Nu håller vi i alla fall tummarna att hon fortsätter att vara pigg!
img_20170811_124206_762jpg