Kommandon

Den senaste tiden har jag funderat väldigt mycket över mina kommandon på agilityplanen. Kör jag med Hippi som man måste ha nageln i ögat på heeela tiden för att hon inte ska ploppa iväg nån annan stans så blir det mest Hipp, Hipp, hopp, Hipp, hopp typ. Förutom hindernamn så har jag mest använt runt, ut och ett tappert försök till "kom hit". Men nu har jag verkligen försökt lära hundarna verbala kommandon så då måste jag ju också skärpa mig själv. Följande ord har vi jobbat med här hemma på gården på ett hopphinder: 
In
Ut/runt
Back
Sväng
Ordet runt har jag använt när hunden ska runt ett hinder, alltså om vi båda två kommer mot hindret och hunden ska ta det från andra sidan. Ut har jag använt om hunden ska ta ett hinder längre bort eller från utsidan i tex. ett staket. Men lite av min teori jag har nu är att när jag använder in så ska hunden ta hindret från samma sida som jag är på och runt från andra sidan än vad jag är på, men nu inser ju jag att detta stämmer ju inte så som jag har haft det. Så frågan är nu om jag ska byta och bara använda ut eller om jag ska ha kvar runt och fortsätta med ut på staket och hinder längre bort....., oj jättejobbigt detta, vilka världsliga problem man har ;) Hippi har varit en stjärna på just in och ut. Vi har kört några kombinationer de senaste träningarna där vi har blandat dessa kommandon och hon har varit klockren, så häftigt. Potter och Elton har lite jobbigare. Kör jag samma övning fixar de det riktigt bra men när jag börjar blanda sitter det inte alltid. Men det är riktigt roligt att träna och det går verkligen framåt och jag börjar sakta men säkert känna mig lite mer bekväm i detta. För det handlar ju om det att man utbildar hundarna och sig själv och sen när båda förstår så känns det ju helt plötsligt lätt och bekvämt. Nu ska jag vila lite från dessa övningar och fokusera lite mer på kontaktfälten igen, det var ett tag sen.....

Jag älskar mitt nya banritningsprogram som Jocke fixade i julas och jag gör så många roliga kombinationer som jag vill testa så helst skulle jag vilja sluta jobba och bara träna med hundarna...., ja, ja, snart är det väl sommar så man bara kan gå ut och köra när man vill. 

Ikväll håller jag tävlingskurs så då får jag testa några av övningarna. Själv får jag hålla mig till på fredag ;) 
27157693_10213419339111032_639933901_njpg