Landslagsuttagning

Fredag, lördag och söndag har det varit landslagsuttagning i agility nere i Söderköping. En jättefin hall och superbra arrangemang. Trots detta så hade jag inte det där riktiga suget...., eller jag har inte haft det innan heller. Tänkte först inte anmäla mig men eftersom Pär ska vara landslagsledare och ändå skulle åka så ville jag med. Och visst det är SUPERKUL att sitta och titta på alla duktiga ekipage och även delta , men lite gnista saknades allt och svårt att sätta fingret på varför. Men även om jag sviktade lite i fokus så var hundarna desto duktigare. Trots lite efterlöpseghet hos Hippi så levererade hon som vanligt. Första dagen nollade vi två lopp och disk i ett. Är dock mest nöjd med diskloppet då det var en bana som verkligen passade oss men en retlig nos i en tunnel som inte skulle vara. Lördagen var en katastrof resultatmässigt då vi inte fick poäng i nån agilityklass men loppen var jättebra men får man ett fel så är man ju borta. Elton däremot nollade två agilityklasser men är lite för långsam. Söndagen var en måstedag för mig om vi ville vara bland de 10 bästa som var målet. En chans kvar för att få ett resultat i agilityklassen och jag vet inte riktigt men bara för att det såg mörkt ut så tände jag till lite. Gillar ju att slå i underläge på nåt sätt. Och vi sätter den där viktiga nollan och har ett resultat samt sen nollar vi även hoppklassen på en riktigt fin tid. Så räknar vi bort lördagen gjorde vi ett riktigt fint uttag ;) Men vi spottade i alla fall upp oss till en 7:e plats och nu får Pär sällskap även till Italien (NM var ju klart sen tidigare eftersom Hippi är direktkvalad). Stort grattis till alla som tog en plats och extra stort grattis till VM platserna. Känns som det är grymma lag i alla storlekar och i medium har vi nog det absolut snabbaste mediumlaget på länge, ska bli så spännande att följa!

Roligast var nog ändå att Amiga har gått så bra, alltså tanten hänger med än!!! Hon kom 5:a och var bara 0,4 p ifrån VM. Hade hon inte ramlat omkull i en tunnel i sista loppet så hade hon fixat det...., alltså vem hade trott att hon ens skulle vara i närheten? Räkna aldrig bort gamla tanter ;) Även Liam var superduktig och slutade också 5:a i medium, så himla kul!
img-20170508-wa0000jpg
Söderköping var en jättefin liten stad och vi gick några härliga promenader längs Göta Kanal. En kväll gick vi upp på berget och hade en fantastisk utsikt. 
img-20170510-wa0009jpg
Trötta och nöjda kom vi hem till Bollnäs sent söndagkväll, lite smått overkligt att Hippi för tredje året i rad ska få representera landslaget :)

Efter jobbet i måndags åkte Carina och jag till Alfta och gick varsitt Ökl viltspår med Potter och Aj. Båda var duktiga och fixade en 1:a, tjohooo!! 
img_20170508_202130_975jpg
Annars är det kurser varje kväll, agility och rallylydnad. Ikväll är det dags för tävlingskurs i agility och banan står redo ;)