RC Svängar

Det här med rc svängar är svårt. Inte när det går långsamt men att få hunden att göra det i fart. Jag har i alla fall bestämt mig för att tänkande och noggrannhet får gå före farten. Tror jag kommer få större problem om jag försöker trycka på mer fart nu i detta läge när allt är så nytt än om farten får komma efter ett tag. Har kört ett pass med tvära svängar och det känns helt ok, han var även duktig att ta svängen bort från mig. Idag var jag och Calle och körde ett pass och då testade jag (enligt mig) den svåraste svängen, alltså lite, lite böj åt höger blev det denna gång. Det märktes på Potter att han blev vääääldigt noggrann (vilket jag uppskattar) och sen när jag tryckte på han lite mer (sist i filmen) så blir det en väldigt hög träff. Ja, ja..., bra ändå som Jocke skulle ha sagt....haha...
Dessa övningar kräver måååånga fler pass innan jag kommer känna mig säker på hur jag själv ska agera och förbereda honom. Ev kanske jag ska lägga till ytterligare ett kommando för svag böj vänster resp höger...., inte vet jag....ååååh svårt detta men otroligt roligt!!

Här kommer först en film på tvära svängar, både bort ifrån mig och mot mig, alltså två back-svängar. Övningen avslutades även med en rakt fram. Passet gick jättebra och han var 100%ig på träffarna :)
https://www.youtube.com/watch?v=jEJrP5Hp2dw&t=3s

Passet idag var svårare. men han var jätteduktig eftersom han verkligen tänker och det gillar jag. Men som jag skrev ovan så inser man ju i denna övning att man skulle behöva ytterligare ett kommando för svag sväng.....
https://www.youtube.com/watch?v=Az3mtCiIQfI

Har ju även tränat dessa svängar hemma med Hippi (man tager vad man haver). Stackars Hippi vet väl inte vad hon ska göra, hon som alltid har haft stopp. Men känner även att hon har ju precis fyllt 5 år och har förhoppningsvis många år kvar att tävla så vi testar lite. Går det så går det..... och förstör vi allt vad kontaktfält heter så är det väl så, förhoppningsvis har vi lite roligt på vägen i alla fall ;)
27659127_10213486265304145_1810645150_njpg