SM 2017

Äntligen kommer lite bloggande här och vi börjar givetvis med SM!!!

Årets SM gick i Östersund och både Hippi och Elton var kvalade ind och i lag. Tyvärr har ju Elton haft ont i ryggen och ätit rimadyl och även om han nu är bra så hann ju inte karensen gå ut, så inget SM för honom. I laget tog vi in Tina och Aaron som ersättare och på resan upp till SM blev även Ebbot värvad till ett lag så även han har fått starta SM. 

På onsdagen innan SM blev huset fullt!! Jocke, Hanna, Rebecka, Felicia, Lajo, Elin och hennes kille kom med bilar och bodde över hos oss samt så kom även Yvonne och Thomas med sin husbil. På kvällen kom även Carina, Maggan och Åsa och vi tränade agility samt grillade, spelade kub och hade supertrevligt hela kvällen. 
img_20170630_003113_479jpg
20170628_213332jpg20170628_213336jpg
På torsdagen började då äntligen min semester och vi alla packade ihop och gjorde oss iordning för avfärd till SM.
img-20170703-wa0035jpg
Tina och Niklas och vi bodde med husvagnarna på Östersunds Camping och på kvällen när vi installerat oss började jag med att klippa Alexandra Gullbergs Squ och han blev så fräck i sin nya sportfrilla! Undertiden jag klippte hade vi middagssällskap av Eva, Maria och Alexandra då. 
img-20170703-wa0034jpg
På fredagmorgon var det veterinärbesiktning och vi satte upp tält. Sen hade vi fotografering för landslaget och sen senare var det invigning och sen de individuella agilityklasserna. Hippi gick kanonbra men tyvärr blev det disk på näst sista hindret då jag var lite sen och skulle kompensera det med att förtydliga runtet lite med armen och då tryckte jag ju givetvis iväg henne till hindret bredvid istället. 
20170701_150145jpg
Lördagen började med lagklass också det en agilityklass. Hippi fick en 5:a på balansen då jag återigen var för långsam och inte hann fram men laget slutade på 10 fel och vi låg 6:a inför finalen. Sen var det hoppklass för min del och nu var det vinna eller försvinna. Jag var tvungen att nolla och komma bland de 8 bästa för att ta mig till final. Jag startade ganska sent och många hade nollat så jag insåg att det bara var att springa och chansa på en bra slalomingång som gällde om jag skulle hänga med i tiden. Och vi gjorde det, ett kanonlopp och en 2:a plats i klassen och vi var därmed klara för final. Även Hanna och Liam samt Jocke och Decibel tog sig till finalen. 
Här är vårt hopplopp:
https://www.youtube.com/watch?v=x58DjE94WaE
20170701_163735_redigerad-1jpg
På söndagen var det finaldags och först ut var vårt lag Pudelrace. Vi var tvungna att nolla för att kunna avancera och både Aaron, Hippi och Selma gör det och vi står kvar på våra 10 fel sen gårdagen. Spänningen var olidlig på slutet men tyvärr blev vi slagna med mindre än en halv sekund från 3:e platsen och vi slutade 4:a. Lite surt men ändå en jättebra insats av hela laget. TACK Tina, Lena och Susanne för ett super SM!!!

Lagom till mediumfinalen började det regna och det blev både halt och jag såg typ ingenting då glasögonen blev helt prickiga. En sån här gång önskar man verkligen att man skulle kunna ha linser. Tyvärr startade jag Hippi lite för sent, alltså jag gick ut lite för långt innan jag startade henne så vi blev helt otajmade över de första hindren och jag gjorde mina rörelser för tidigt innan hon han se dem så vi missade hinder nr 3 och finalen var körd. Vi körde nåt hinder till men sen gick vi ut, tyckete det var dumt att chansa in halkan när man ändå inte är riktigt koncentrerade. Men till vår stora glädje var det Alice och Svea som tog hem guldet, alltså huuuur kul var inte det!!! En Engine pudel högst upp på pallen, tjohooo!!! Stort grattis Alice och alla andra medaljörer, så duktiga!!!

Och stort grattis till Jocke och Amigas lag Vini Vidi Vici som tog SM-Silver i lag, alltså detta lag har startat på 4 SM och tagit silver, brons, guld och nu silver, helt fantastiskt!!! Tror de får döpa om sig till "Medaljsäkert" ;)

Vi orkade inte stanna kvar till prisutdelningen utan packade ihop och drog i regnet till Strömsund där vi campade. 

Har säkert glömt att skriva massor om årets SM men det är alltid lika kul och inspierarande att titta på alla ekipage och träffa alla trevliga människor. Nästa år går det i Sundsvall och i alla fall Hippi är ju redan kvalad dit. 
screenshot_20170710-152411_redigerad-1png
screenshot_20170710-153109_redigerad-1pngscreenshot_20170710-153336_redigerad-1png