Vinterträning

Bollnäs BK:s agilitysektor har legat på lågvarv några år och till nästa år var det ingen som tyckte man hade tid och lust att sitta i agilitysektorn. När vi hade KM nu i höstas beslutade vi att antingen ska vi lägga ner agilityn på klubben eller så ska vi ta tag i det. Jag själv är ju inte i jättebehov av klubbens hinder då jag har egen bana och typ har varit upp på klubben 2-3 gånger i år men det är ju många som bara kan träna där och jag tycker det är jättesynd om man inte ska kunna åka upp till klubben och träna agility, att banan ska vara inlåst vilket det blir om ingen är ansvarig och ser till att grejerna sköts. Så vi beslutade där och då att ALLA som på något vis under året använder klubbens hinder, vare sig det är på träning eller tävling, får sitta med i agilitysektorn, alltså alla som tränar vilken nivå det än är på sitter i sektorn. Då blir det rättvist och ingen kan komma och säga att man inte har tid för man har så mycket att göra (vilket typ alla har ju på olika sätt med jobb, egna företag, familj, plugg, hus och trädgårdar, andra intressen, andra föreningar man ska engagera sig i, många hundar etc. etc.), man är helt enkelt inte intresserad av hur mycket andra har att göra utan vill man träna agility så hjälper man till, punkt. Och tänk vad bra det verkar bli! Jag måste erkänna att jag tog tag i det lite så här i början, bara för att det skulle komma igång. Vi bildade en fb grupp och har haft ett möte och nu är vi hela 19 st i agilitysektorn, vi har där delat upp i olika grupper där man själv har valt vad man helst vill jobba med och grupperna blev Hinderparken, träningar, tävlingar, fysträning med hund, helgkurs med extern instruktör, klubbmästerskap, inmätning/regelkväll. Vi ska även turas om att gå på klubbens medlemsmöten så att vi åtminstone är ca 5 st från sektorn där varje gång samt att vi ska ta in en lista på det som behöver göras på klubben då vi agilityfolk typ aldrig kan vara med på städdagar etc. då det ofta är tävling då, utan har vi nu denna lista kan vi själva beta av saker lite då och då. Är det 5 st som kan åka och röja gräs i kanterna och fixa med stolp så gör man det en onsdagskväll tex. Tror detta kan bli kanon, då blir det rättvist att alla bidrar och man kan inte skylla på att man inte kan just det datumet. Tror och hoppas att det kommer att bli en liten nytändning för Bollnäs agility. Hur som haver så testar vi ett år i alla fall och funkar det inte då är det väl bara att lägga ner, men då har vi ju i alla fall försökt. 

Förra tisdagen hörde vi att det väntades snö så vi var några stycken som kopplade på släpkärror och körde hindren till Hertsjö. Jag plockade även ihop min bana här hemma och la presenning över så nu är även den vintrad även om det är lätt att plocka fram och träna och det blir barmark. Och tur var väl det för sen har det snöat och snöat och snöat! Bra tajming med flytten kan man säga ;)

20161101_194626jpg
20161101_094429jpg
img-20161101-wa0001_redigerad-1jpg
Jag valde att ingå i gruppen som fixar träningar och vi har haft ett möte hemma hos Tina (tack för gott fika) och planerat vinterns träningar i Hertsjö. Vi är 14 st som ska träffas varje måndag och träna och vi delar på kostnaden och för 20 träningstillfällen blir det ca 200 kr/person, det kan man väl inte klaga på va? Känner mig sååå peppad och jag ska verkligen ta vara på dessa träningar och försöka utveckla både mig och hundarna denna vinter. På måndag börjar vi!!! :)

20161106_150800jpg